Napoleons ar šokolādes–riekstu micīti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2,5 glāzes miltu un vēl nedaudz – apbārstīšanai,
  • 250 g izkausēta margarīna,
  • 1 glāze krējuma,
  • 2 olas,
  • šķipsniņa sāls.

Pildījumam:

  • 300 ml piena,
  • 200 ml salda krējuma,
  • 1,5 glāzes cukura,
  • 2–3 ēdamkarotes miltu,
  • 300 g sviesta.

Glazūrai:

  • 1 glāze saldā krējuma,
  • 220 g melnās rūgtās šokolādes,
  • rieksti – pēc izvēles

Gatavošana:

1

Šai kūkai nepieciešamas divas dažādas mīklas. Pirmo mīklu pagatavo, sajaucot 1 glāzi miltu ar izkausētu margarīnu. Pēc tam to sadala 6 vienādās daļās.

2

Otrai mīklai krējumu sakuļ kopā ar abām olām, pievieno atlikušās 1,5 glāzes miltu un samīca mīklu. Pēc tam to sarullē un sadala 6 vienādās daļās.

3

Abu mīklu gabaliņus izrullē. Vispirms apakšā liek vienu otrās mīklas plāksnīti, tai virsū – pirmās mīklas plāksnīti un tā turpina, līdz visas mīklas strēmeles saliktas cita virs citas. Tad tās satin ruletes formā, ietin pārtikas plēvē un uz nakti ievieto ledusskapī.

4

Otrā rīta ruleti sagriež apmēram 1,5 cm biezos gabaliņos, katru no tiem plāni jo plāni izrullē un tad, izmantojot šķīvi, apgriež malas.

5

Visas izrullētās ripas pa vienai pēc kārtas cep uz neietaukotas plāts līdz 240 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1,5–2 minūtes no vienas puses, tad ripu apgriež un tik pat ilgi cep no otras puses. Beigās izcep arī nogriezto malu krikumus.

6

Pagatavo krēmu pildījumam – uzkarsē pienu un krējumu, tam pievieno cukuru, kas samaisīts ar miltiem, un karsē, līdz sāk sabiezēt, tad masai ļauj atdzist. Atdzisušu masu saputo ar sviestu.

7

Nelielā katliņā līdz vārīšanās temperatūrai uzsilda saldo krējumu, tad tam pievieno nelielos salauztu gabaliņos šokolādi un turpina maisot karsēt, līdz šokolāde pilnībā izkususi. Masu atdzesē.

8

Riekstus apgrauzdē uz sausas pannas, sadrupina un sajauc ar sadrupinātiem ceptajiem malu krikumiem.

9

Tortes ripas kārto vienu virs otras, katru pārsmērējot ar krēmu. tortes sānus un virsmu pārklāj ar šokolādes glazūru un apbārsta ar riekstu un cepto krikumu maisījumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...