Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Nedaudz «Oreo» cepumu noliek malā kūkas dekorēšanai, pārējos sasmalcina. Apmēram ceturtdaļu sasmalcināto cepumu sajauc ar kokosriekstu eļļu un piespiežot izlīdzina pa cepamās formas (20 cm diametrā) dibenu. Ievieto uz stundu ledusskapī.
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un tad, liekot klāt pa karotei, iekuļ maskarponi. Sakulto masu sajauc ar pārējiem sasmalcinātajiem cepumiem, atstājot malā pāris ēdamkarotes virsmas izrotāšanai. Atkal ievieto ledusskapī uz 1–2 stundām.
Pirms pasniegšanas izņem no formas un virsmu dekorē ar sasmalcinātajiem cepumiem, malās novietojot atstātos veselos cepumus.