Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Receptē zefīra vietā var izmantot arī bezē cepumus.
Nepieciešams:
Saldo krējumu lej bļodā, pievieno pusi cukura un saputo gaisīgā putukrējumā.
Atsevišķā bļodā saputo krēmsieru ar atlikušo cukuru. Krēmsierā pa karotei iecilā putukrējumu. Iecilā tā, lai izveidotos viendabīgs krēms.
Deserta traukos, bļodā vai kokteiļu glāzēs liek gabaliņos sagrieztu zefīru, tiem virsū uzsmērē krēmu un novieto ogas. Tad atkal kā nākamo kārtu liek zefīrus, krēmu un ogas. Noslēdz ar krēmu un dekorē ar ogām.
Liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 30 minūtēm.