Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Pildījumam:
Sakuļ olas baltumus – aukstus, no ledusskapja. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un sakuļ, kuļot vēl pievieno vīna etiķi. Sakuļ skaistā, spīdīgā masā.
Uz cepešpannas izklāj papīru, uz tā novieto masu apļa formā, bet gar malām augstāk, lai sanāktu forma kā bļodai.
Šoreiz cepu 1 stundu 100 grādu karstā krāsnī, un pēc tam vēl 1 stundu paturēju atdziestošajā krāsnī. Tādējādi pēc 2 stundām bija gatavs.
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un pārklāj kūkai. Dekorē ar dārza zemenēm. Mazliet pārkaisa pūdercukuru, un kūka gatava. Vasaras garšu var baudīt!