Nepieciešams:
Krēmam:
Dekorēšanai:
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem (dzeltenumus pietaupa kādam citam ēdienam, piemēram, vārītajam krēmam vai izmanto pīrāgu apsmērēšanai). Lielā stikla bļodā liek olu baltumus, pievieno šķipsnu sāls un sāk putot ar mikseri lielā ātrumā. Kad olbaltums jau savilcies nelielās putās, nepārtraucot putošanu, pamazām – pa karotei – sāk bērt klāt cukuru. Puto tik ilgi, līdz olbaltums kļuvis stingrs un ķepīgs. Tad pievieno citronu sulu, cieti un iemaisa.
Uz cepamā papīra ar karoti liek olu baltuma masu, veidojot gredzena formu. Jācenšas olu baltumu pārāk daudz nesmērēt, bet tikai nedaudz līdzināt, lai tas pēc iespējas mazāk tiktu aizskarts. Gredzena virspusē ar ēdamkarotes palīdzību veido nelielas iedobes krēma garnēšanai.
Cep 110 °C temperatūrā 30–50 minūtes ilgi – atkarībā no cepeškrāsns. Vislabāk atstāt olbaltumu krāsnī pēc izslēgšanas, lai bezē pamazām atdziest. Gatavību var pārbaudīt, mēģinot gredzenu pacelt no papīra – ja tas viegli nāk nost, arī vidus ir izcepies.
Gatavo krēmu. Bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un puto līdz stingram putukrējumam. Tad pa karotei pievieno maskarpones sieru un ieputo. Beigās iemaisa smalki sarīvētu citrona miziņu.
Uz bezē gredzena ar karoti liek krēmu un izsmērē pa virspusi. Dekorē ar dzērvenēm, apelsīna šķēlītēm, rozmarīna zariņiem.
Pasniedz uzreiz pēc garnēšanas – šī kūka vislabāk jābauda uzreiz, nevis nākamajā dienā, jo bezē krēma ietekmē kusīs.