Piena gardums Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Jana Bane, http://janaskukas.blogspot.com
Vērtējums:

Ja proti izcept pankūkas, tad pratīsi izcept arī šo kūku. Tas ir tik vienkārši! Par šādu recepti zināju jau pasen, bet tā, kā kūku iztēlojos stipri saldu, uz tās cepšanu «nepanesos». Tad kādā piektdienas vakarā to pagatavoju un biju tā iedvesmota, ka vēlos dalīties. Jā, kūka kopā ar nesaldu pildījumu bija lieliska, tās iebiezinātā piena garšu nianses patiks visiem tiem, kuriem garšo piena karamele jeb gotiņa.

Nepieciešams

Plānajām kūkas kārtām

  • 100 g miltu
  • 1 kārba iebiezinātā piena
  • 1 ola
  • pus tējkarote cepamā pulvera

Putukrējumam

  • 300 ml saldā krējuma
  • cukurs pēc garšas
  • vaniļas cukurs

Gatavošana:

1

No olas, kondensētā piena, un miltiem, sajauktiem ar cepamo pulveri, pagatavo tādu kā pankūku mīklu – aptuveni skāba krējuma konsistencē.

2

Uz cepešplāts izklāj cepamo papīru un uz tā uzlej vienu nelielu kausiņu masas, kuru ar karoti vai speciālo nazīti (spatulu) izlīdzina. Man pamatne ir aptuveni 21 cm diametrā, un vienā reizē var izcept 2 šādas ripas. Kopā izcepu 7 ripas, bet to daudzums atkarīgs no plākšņu biezuma (var sanākt 6 vai 8). Ja vēlas lielāku kūku, mīklas daudzumu dubulto un vienā reizē cep vienu plāksni (aptuveni 26–28 cm diametrā).

3

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 5–7 minūtes. Gatavām plāksnēm noņem cepamo papīru (vieglāk to izdarīt karstām).

4

Atdzisušas plāksnes kārto un pilda ar saputotu saldo krējumu. Taču iespējamas variācijas – skābais krējums, vārītais krēms utt. Gardi būs ar vārīto/putukrējuma krēmu. Vienīgais nosacījums – nevienu no pildījumiem īpaši nesaldināt, jo plāksnes pašas par sevi ir saldas.

5

Kūku var dekorēt, bet vienlīdz eleganta tā ir arī nedekorēta. Mani ģimenes locekļi nevarēja nociesties un kūku sagrieza tūlīt. Īsts piena gardums – ar iebiezinātā piena aromātu un garšu!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi