Piparmētru siera kūka Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 ēdamkarote želatīna,
  • 3–4 laimi,
  • aptuveni 1 tējkarote zaļās tējas pulvera (var iegādāties garšvielu un tējas veikalos vai arī specializētajos japāņu produkcijas veikalos),
  • 200 g bezpiedevu jogurta (grieķu vai turku),
  • 500–600 g svaigā siera (piemēram, «Kārums»),
  • 2 ēdamkarotes grauzdētu un sasmalcinātu valriekstu,
  • 200 g bezglutēna cepumu,
  • 2 ēdamkarotes grauzdētu un sasmalcinātu mandeļu,
  • 80 g sviesta,
  • 500 g maskarpones siera,
  • apmēram 100–150 g pūdercukura (var arī vairāk, ja gribas saldāku kūku),
  • 2–3 ēdamkarotes spinātu pulvera (es izmantoju «Spice House» garšvielu veikalā pirkto),
  • 1–2 citroni,
  • mellenes un ēdamie ziedi dekorēšanai.

Gatavošana:

1

Sasmalcina cepumus, pievieno riekstus un izkausētu sviestu. Visu samaisa un šo kūkas pamatni liek tortes formā (26 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep sakarsētā krāsnī apmēram 5–10 minūtes, kamēr pamatne gaiši brūna. Atdzesē.

2

Sagatavo siera masu – samaisa kopā svaigo sieru, maskarpones sieru un jogurtu. Pievieno cukuru, 1 citrona un 3 laimu sulu. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno zaļās tējas un spinātu pulveri. Visu izmaisa. Tā kā zaļās tējas pulverim ir specifiska garša, tad to var droši aizstāt, lietojot tikai ar spinātu pulveri, vai arī izmanto citu dabīgo krāsvielu. Ja šķiet, ka masa nav gana salda, pievieno vēl cukuru. Ja gribas vairāk citrusu garšas, papildus pievieno citrona vai laima sulu. Pievieno arī iepriekš ūdenī uzbriedinātu un pēc tam izkausētu želatīnu, vēlreiz visu izmaisa un lej uz atdzesētās kūkas pamatnes.

3

Liek ledusskapī nostāvēties apmēram vismaz kādas 2–3 stundas, bet var atstāt arī pa nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar mellenēm un ēdamajiem ziediem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kūkas bez cepšanas