Plūmju drumstalkūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Plūmju sezonā bez kārumiem neiztikt – no tā nevajag vairīties, galu galā sezona ir tik īsa. Šis ir ļoti vienkāršs deserts, ar ko palutināt saldo kāri kādā darba dienas vakarā.

Nepieciešams:

  • 100 g cukura,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • šķipsna sāls,
  • 350 g kviešu miltu,
  • 200 g auksta sviesta,
  • 1 ola,
  • 400 g plūmju,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • 70 g brūnā cukura.

Gatavošana:

1

Gatavo drupaču mīklu. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, cepamo pulveri, cukuru.

2

Auksto sviestu sagriež mazos kubiciņos un pievieno sausajam maisījumam. Ar pirkstu palīdzību veido drupačas, irdinot kopā sviestu ar miltu maisījumu –dariet to veikli, lai sviests nepaspēj pakust rokās! Drupačām pievieno olu un visu masu samīca viendabīgā masā. Mīklu ievieto ledusskapī uz stundu.

3

Plūmes nomazgā, sagriež uz pusēm, izņem kauliņus un tad sagriež vēl mazākos gabaliņos, kurus sajauc ar brūno cukuru, kanēli un atstāj uz 10 minūtēm ievilkties, lai nedaudz sasulojas.

4

Pusi no mīklas izklāj cepamajā veidnē, tai pa virsu izklāj plūmes un pāri izbārsta mīklas drupačas.

5

Cep 200 °C temperatūrā 20–25 minūtes, līdz virsējās drupačas ir viegli apbrūnējušas. Liek atdzesēties. Griež gabalos tikai tad, kad drumstalkūka pilnībā atdzisusi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...