Ja vēl alkstat pēc vasaras un atspirdzinājuma, kas tai tik ļoti piestāv, pagatavojiet plūmju sorbetu! Tas nudien neliks vilties.
Nepieciešams:
Plūmes attīra no kauliņiem, sagriež gabaliņos un liek katliņā kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli, pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Ļauj masai vārīties aptuveni 15 minūtes, līdz plūmes jūk laukā, kļūst pavisam mīkstas un ir izveidojies sīrups.
Pēc tam masu liek aukstā ūdens peldē, lai tā strauji atdziest.
Kad masa atdzisusi, to lej blenderī, pievieno citronu sulu un sasmalcina viendabīgā masā. Var blendēt vēl nedaudz siltu masu, bet saldēt gan vēl siltu neliek.
Atdzesēto masu salej saldējuma mašīnā tam paredzētajā tvertnē vai arī kādā plastmasas traukā un ik pēc 20 minūtēm apmaisa, lai neveidojas ledus kristāli.