Pavasarī, kad rabarberi aug teju katrā dārzā vai vismaz pie vecmāmiņas laukos, vērts tos kraukšķināt ne tikai, iemērcot cukurā, bet arī izmantot saldējuma gatavošanā. Arī vecmāmiņa būs patīkami pārsteigta, ka skābos kātus var izmantot ne tikai ķīseļos.
Nepieciešams:
Rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā ar ūdeni un cukuru un uz mazas liesmas karsē 10 minūtes, līdz tie top mīksti. Tad noliek malā, lai pilnībā atdziest. Kad atdzisuši, sablendē viendabīgā masā.
Bļodā sajauc krēmsieru ar saldo krējumu, lai masa ir viendabīga un bez kunkuļiem. Pievieno rabarberu biezeni, samaisa un liek saldējuma mašīnā gatavoties, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ja mājās nav saldējuma mašīna, liek saldētavā un ik pēc pusstundas ar karoti apmaisa, lai neveidojas ledus kristāli.
Ja rabarberi ir ļoti skābi, saldējumam pēc garšas var pievienot vairāk cukura, var arī papildus pievienot klāt kādas ogas. Ja vēlas, saldējuma masai var pievienot arī smalki sagrieztus nesautētus rabarberus, tad tas būs aukstais deserts ar augļu gabaliņiem.