Viegls, atsvaidzinošs saldējums karstām vasaras dienām.
Nepieciešams:
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno 2 ēdamkarotes cukura, palielu šķipsnu kanēļa un liek uz uguns karsēties, līdz rabarberi mīksti. Noņem nost no uguns un liek dzesēties. Pēc tam blenderī zemenes sablendē viendabīgā masā.
Saldo krējumu lej katliņā, pievieno 200 ml piena un liek karsēties. Karsē līdz sāk parādīties putas. Kamēr krējuma–piena maisījums karst, iesit bļodā trīs olu dzeltenumus, pievieno 3–4 ēdamkarotes cukura un sakuļ gaiši dzeltenās putās.
Kad krējuma–piena masa uzvārījusies, tajā, strauji maisot, pa nelielam daudzumam iemaisa olu masu. Kad viss iemaisīts, katliņu ar karstā krējuma masu liekam ūdens peldē un karsējam minūtes 10–15.
Tad gatavo saldējuma masu – krējuma–piena–olu dzeltenumu masu atdzesē un pievieno rabarberu un zemeņu masu. Samaisa un liek saldētava. Pēc tam ik pa stundai pusotrai kādas trīs reizes pēc kārtas auksto masu kārtīgi samaisa, lai būtu mazāk ledus kristālu. Atstāj saldētavā sasalšanai. Pēc tam lieto pēc nepieciešamības.