Rikotas siera tarte ar āboliem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g smilšu cepumu,
  • 100 g sviesta,
  • vairāki āboli.

Krēmam:

  • 500 g rikotas siera (tā vietā var izmantot arī biezpienu),
  • 125 g krēmsiera,
  • 2 olas,
  • 80 g cukura,
  • 2–3 ēdamkarotes citrona sulas,
  • 1–2 ēdamkarotes sarīvētu citrona miziņu (var aizstāt ar 1 tējkaroti citrona esences).

Gatavošana:

1

Cepumus sablendē drupačās, pievieno izkausētu sviestu, kārtīgi samaisa.

2

Cepamajā traukā ieliek vairākas cepamā papīra strēmeles, kas noliecas pāri trauka malām (aiz tām pēc izcepšanas būs viegli izņemt kūku), tad ievieto cepumu masu, rūpīgi pieblīvē un izveido apmalītes. Liek līdz 180–190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 10–12 minūtes, pēc tam izņem no cepeškrāsns.

3

Ābolus sagriež šķēlītēs, vienlaikus izņemot serdes.

4

Vienā dziļā traukā sablendē rikotu ar krēmsieru. Citā traukā olas sablendē ar cukuru, tad iemaisa citronu miziņas un sulu, abas masas savieno un kārtīgi sablendē, lai veidotos viendabīga konsistence.

5

Krēmu pārlej izceptajai pamatnei, virsū kārto ābolu šķēlītes, tad cepamo trauku ievieto atpakaļ cepeškrāsnī un tādā pat temperatūrā turpina cepšanu vēl 30–35 minūtes. Pēc izcepšanas ļauj pilnībā atdzist, aiz cepamā papīra strēmeļu galiem izņem no cepamā trauka un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...