Rožābolu kūka Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Katrīna Kļava
Vērtējums:

Kūka, kuras dēļ nāksies skaidroties, ka tās sastāvā tomēr nav «lakstu» (jeb īstas rozes). Rožābolu laikā šis pīrāgs mulsinās cilvēkus vēl ilgi pēc tā cepšanas. Arī sadalīšanas jautājums ir viegli risināms – katram «pa rozei»!

Nepieciešams

Mīklai:

  • 125 g mīksta sviesta,
  • 70 g cukura,
  • 1 ola,
  • vaniļas ekstrakts vai cukurs,
  • 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas,
  • 100 g sasmalcinātu mandeļu,
  • 150 g miltu.

Krēmam:

  • 400 ml piena,
  • 100 ml baltvīna,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • vaniļas ekstrakts vai cukurs,
  • 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas,
  • 6 ēdamkarotes cukura,
  • 4 ēdamkarotes miltu.

«Rozēm»:

  • āboli (kādi 9 āboli sanāca – uz vienu rozi drusku vairāk par vienu vidēju ābolu).

Gatavošana:

1

Mīklai sajauc sviestu ar cukuru, vaniļu un apelsīna miziņu. Pievieno olu un sasmalcinātas mandeles. Pamazām pievieno miltus un izveido mīklas bumbu. Mīklu izlīdzina cepešpannā un ieliek uz kādu laiku atdzesēt ledusskapī.

2

Krēmam katliņā sajauc kopā miltus ar cukuru, vaniļu un apelsīna miziņu. Pievieno olu dzeltenumus un nedaudz piena. Samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno atlikušo pienu un vīnu. Masu liek sildīties, nepārtraukti maisot, kamēr izveidojas krēms. Gatavo krēmu ielej mīklas «grozā».

3

Ābolus nomazgā, nosusina. Ar dārzeņu mizojamo nazi no ābola mizo plānas sloksnītes ar mizas kārtiņu, kuras kārto krēmā. Es sāku veidot no rozes vidus, pamazām pievienojot pārējās lapiņas. Beigās visas brīvās vietas centos aizpildīt ar jaunām «rožu lapiņām».

4

Kūku cep aptuveni 200 grādu temperatūrā, līdz āboli kļuvuši zeltaini un mīkla gatava.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Augļu