Rudzu sodas maize ar āboliem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Sodas maize ir pateicīga tiem, kam rodas smaguma sajūta pēc maizes ēšanas, jo šajā receptē netiek izmantots raugs. Maizes recepti var papildināt pēc saviem ieskatiem ar dažādām piedevām – olīvām, saulē kaltētiem tomātiem, kaperiem u.c. Labi tas, ka šī maize nesacietē tik ātri kā citas, tā ir sulīga un garda vairākas dienas.

Nepieciešams:

  • 400 g rudzu miltu un vēl nedaudz miltu pārkaisīšanai,
  • 1 tējkarote sodas,
  • 250 g paniņu vai kefīra,
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura,
  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • 1–2 ēdamkarotes ķimeņu
  • 1 ēdamkarote iesala ekstrakta,
  • 1 tējkarote sāls,
  • 1 ābols.

Gatavošana:

1

Bļodā ar putojamo slotiņu sajauc miltus ar sodu. Atsevišķā traukā sajauc paniņas ar iesala ekstraktu, sāli, brūno cukuru, ķimenēm un eļļu. To visu rūpīgi samaisa un pievieno miltu maisījumam. Kā noslēdzošo sastāvdaļu pievieno nomizotu, smalki sarīvētu ābolu.

2

Ar slapjām rokām mīca mīklu, lai izveidojas stingra, bet ķepīga masa.

3

No tās izveido apaļu kukulīti, liek uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Ar asu nazi kukulītī veic iegriezumus, pārkaisa ar miltiem.

4

Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 40–50 minūtes. Pēc cepšanas maizi apsedz ar dvielīti un ļauj lēnām atdzist.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Plātsmaizes