Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams
Biskvītam:
Krēmam:
Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un labi samaisa.
Cepamajā pannā klāj cepampapīru, ielej mīklu un izlīdzina. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes. Izcepto biskvītu sarullē un ļauj atdzist.
Pagatavo krēmu – mīkstu sviestu saputo, tad pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu un turpina putot, līdz veidojas krēmīga masa.
Atrullē biskvītu, noņem cepampapīru, smērē krēmu un sarullē ruleti. Liek vēsumā iestāvēties.
Pirms pasniegšanas ūdens peldē izkausē šokolādi un ar konditorejas maisiņu izveido rotājumu, ko papildina ar cepumiem vai ogām un piparmētru lapiņām.