Ruma kēkss ar valriekstiem, augļiem un sukādēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g miltu,
  • 200 ml neitrālas augu eļļas,
  • 150 g cukura,
  • 4 olas,
  • 100 g drupinātu valriekstu (vai citu riekstu pēc izvēles),
  • 100 g ananasu vai kādu citu augļu sukāžu,
  • 100 g gaišo rozīņu,
  • 1−2 ēdamkarotes ruma,
  • 1 tējkarote smalki sarīvētas citrona miziņas,
  • 1 tējkarote smalki sarīvētas apelsīna miziņas,
  • 5 g cepamā pulvera,
  • 1 šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu un rumu. Iesijā miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri, sāli un kārtīgi izmaisa.

2

Pievieno citrona un apelsīna miziņas, rozīnes, sukādes un valriekstus. Visu labi samaisa.

3

Ievieto mīklu kēksa formā un liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja tas pēc iebakstīšanas un izņemšanas ir sauss, tad kēkss ir gatavs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...