Nepieciešams:
Pildījumam:
Karamelei:
Cepamo formu 24 cm diametrā izklāj ar cepamo papīru, un maliņas nosmērē ar sviestu. Sasmalcina cepumus.
Gatavo pamatni. Mazā katliņā izkausē sviestu, tam pievieno cepumus un visu rūpīgi samaisa. Cepumu masu ber formā, nopresē ar karoti vai pirkstiem, izveido maliņas, formu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz pusstundu ievieto ledusskapī.
Lielā bļodā saputo krēmsieru, līdz tas ir viendabīgs. Iemaisa cukuru, kukurūzas cieti, pēc tam – kafiju, ruma esenci un skābo krējumu. Pēdējās iekuļ olas. Maisījumu uzlej pāri pamatnei, formu ievieto līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep krāsnī aptuveni 1 stundu. Kūka ir gatava, kad, pakustinot cepamo formu, tā vidū nedaudz kustas. Ja kūka kustas pārāk daudz, tad jāpacep vēl 10 minūtes un atkal jāpakustina.
Gatavo karameli. Nelielā katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru, liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisa! Vāra, līdz karamele ieguvusi tumšu dzintara nokrāsu. Noņem no pavarda.
Lēnām un vienmērīgi, visu laiku maisot, pievieno saldo krējumu. Kad iegūta vienmērīga karamele, turpina maisīt, līdz tā ir nedaudz atdzisusi. Pievieno un rūpīgi iemaisa sāli un ruma esenci. Ļauj atdzist istabas temperatūrā. Kad karamele ir atdzisusi, ar to pārklāj kūku.