Nepieciešams:
Kafijas saldējumam:
Cukura glazūrai:
Krēmam:
Gatavo kafijas saldējumu: uzvāra saldu krējumu, pienu un samaltas kafijas pupiņas. Vēl karstu izkāš caur sietu un atdzesē līdz 70 °C temperatūrai. Vienlaikus nelielā daudzumā auksta ūdens uzbriedina želatīnu.
Pievieno cukuru, kafijas sīrupu, glikozes sīrupu, uzbriedinātu želatīnu. Masu liek saldējuma aparātā un aptuveni divas stundas gatavo saldējumu. Ja sākotnēji saldējuma masa bijusi atdzesēta, saldējuma gatavošanas process aizņems mazāk laika.
Pagatavo tiramisu biskvītu: rīvmaizi, liķieri, šokolādes mērci, olas dzeltenumu, cukuru un pienu ar mikseri sastrādā viendabīgā masā. To ar konditorejas lāpstiņu izliek uz cepamā papīra un 180 °C temperatūrā cep 5–6 minūtes. Atdzesē. Atdzisušu biskvītu sagriež vienādas formas vēlamā lieluma gabalos.
Pagatavo cukura glazūru: cukuru un ūdeni (attiecībā 1:1) savāra sīrupa konsistencē. Karstam sīrupam pievieno pūdercukuru – tā lai masa sanāktu pabieza, iemaisa un ļauj nedaudz atdzist.
Gatavo krēmu: divu olu dzeltenumus un pūdercukuru sakuļ gaisīgā masā. Viegli iemaisot, pievieno Maskarpones krēmsieru.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās. 50 g cukura un 50 ml ūdens savāra, kamēr cukurs izkusis. Vēl karsu sīrupu tievā strūkliņā lej sakultajā olbaltumā un turpina kulšanu, kamēr masa kļūst viendabīga.
Sakulto olu baltumu masas kārtiņu novieto uz šķīvja un, ja ir pieejams, tad ar gāzes degli viegli apbrūnina. Līdzās uz šķīvja liek vienu no tiramisu biskvīta daļām, tai virsū – maskarpones krēma masu, tad vēlreiz – biskvītu. Seko cukura glazūras kārtiņa, kam pa virsu pārkaisa kakao. Pasniedz ar kafijas saldējuma bumbu, akcentam var pievienot arī svaigas ogas un zaļumus.