Kad gaidāms kupls pulciņš viesu, sāļais pīrāgs ir lieliska ideja, ko celt galdā.
Nepieciešams
Smilšu mīklai:
Pildījumam:
Vispirms pagatavo mīklu. Bļodā ber miltus, sāli, garšaugus un visu samaisa. Pievieno smalki sagrieztu sviestu, sarīvētu sieru un ar pirkstiem veido drupačas, tad pielej ūdeni un veikli samīca viendabīgā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
Purava balto daļu sagriež ripiņās, kuras eļļā uz pannas apcep caurspīdīgas. Pievieno šķēlēs sagrieztus šampinjonus un visu cep zeltaini brūnu.
Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu, pielej saldo krējumu, pievieno sarīvētu sieru, garšvielas.
Mīklu izveltnē un ieklāj cepamajā formā, izkārto apceptos puravus, šampinjonus un pārlej ar olu masu. Ja vēlas, virsū izbārsta vēl sieru.
Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 45 minūtes, līdz virskārta kļūst zeltaini brūna.