Karstā šokolāde ar riekstiem un putukrējumu
Nepieciešams:
350 ml piena,
100 g melnās...
Vai esat prātojuši par to, kā izmantot sagrieztā ananasa mizas? Lūk, ideja, kā tās lietderīgi izmantot un vienlaikus tikt pie atspirdzinoša dzēriena.
Nepieciešams:
Katliņā liek ananasa mizas un pāri palikušos atgriezumus, izņemot lapu daļu. Pārlej ar ūdeni, pievieno kanēļa standziņu, dažas šķēles citrona un, ja vēlas stiprāku, arī ingveru. Ja dzērienu vēlas saldāku, pievieno medu vai cukuru.
Visu liek sildīties uz plīts. Karsē uz vidējas liesmas aptuveni 20 minūtes, tad noņem no uguns un atstāj zem vāka ievilkties, līdz šķidrums atdziest.
Ja vēlas ne tik koncentrētu dzērienu, to atšķaida ar ūdeni, papildina ar ledus gabaliņiem un pasniedz kokteiļu glāzēs kopā ar svaigām ananasa šķēlēm.