Saldējums ar «Pina Colada» Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: http://zitinja.blogspot.com
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 5 olu dzeltenumi,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 400 ml kokosriekstu piena,
  • 75 ml liķiera «Pina Colada» vai 50 g gaišā ruma,
  • 1/2 kārbas konservētu ananasu,
  • 5 ēdamkarotes cukura.

Gatavošana:

1

Katliņā ielej kokosriekstu pienu un saldo krējumu. Pievieno apmēram 1/2 šķidruma no konservētajiem ananasiem un 75 ml liķieri «Pina Colada». Liek uz uguns karsēties – līdz sāk vārīties, bet neuzvāra.

2

Atsevišķā bļodā atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru un sakuļ gaiši dzeltenā masā.

3

Lēnām un uzmanīgi sakultajā olu masā lejam iekšā karsto piena masu un nepārtraukti maisām. Pēc tam liekam ūdens peldē masu karsēties, līdz tā nedaudz sabiezē. Veidojas mērces konsistence.

4

Pēc tam masu lejam saldēšanai domātā traukā, atdzesējam. Ja patīk, var pievienot gabaliņos sagrieztus ananasus. Atdzesēto masu liek saldētavā un pirmās 2 stundas ik pēc brīža apmaisa, lai ananasu gabaliņi nepaliktu nogrimuši lejā.

5

Pēc tam sasaldēto masu servē galdā. Sanācis auksts, salds un lielisks saldējums vecākiem. Atvasēm tik atliek nopūsties, jo klāt taču alkohols.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Saldējums