Sarkanbaltsarkanā kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 540 g miltu,
  • 3 tējkarotes kakao pulvera,
  • 3 olas,
  • 350 g cukura,
  • 180 g sviesta,
  • šķipsna vaniļas cukura,
  • sarkanā krāsviela,
  • 250 g paniņu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera.

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma,
  • 500 g krēmsiera,
  • 7 ēdamkarotes cukura.

Gatavošana:

1

Bļodā saputo olas ar cukuru un, rūpīgi iecilājot, iemaisa izkausētu sviestu un paniņas. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un krāsvielu – ja tā ir pulverveida. Sausās sastāvdaļas iemaisa slapjajās un rūpīgi iecilā – ja izmanto želejveida krāsvielu, to pievieno šajā brīdī. Kad mīkla samaisīta viendabīga un iegūta pietiekami sarkana krāsa, masu lej divās vienāda diametra kūkas veidnēs (24 cm), kur ieklāts cepamais papīrs. Ja mīkla šķiet pārāk blāva, var pievienot vēl krāsvielu.

2

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz biskvīts izcepies un vidus nav jēls – to var pārbaudīt, iedurot kociņu. Biskvītu atdzesē kūkas veidnē un tad izņem.

3

Gatavo krēmu. Bļodā lej saldo krējumu, pieber cukuru un puto lielā ātrumā, līdz iegūts stingrs putukrējums. Tad pa karotei pievieno krēmsieru un turpina putot, lai izveidojas viendabīgs krēms.

4

Uz kūkas šķīvja liek vienu kūkas ripu, vidū bagātīgi izsmērē krēmu, tad virsū liek otru kūkas ripu un ar krēmu apsmērē virspusi, kūkas malas un tad ar karotes apakšu veido nelīdzenu virsu visapkārt kūkai. Liek ledusskapī ievilkties uz vairākām stundām, vislabāk uz nakti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi