Kur nu vēl patriotiskāku kūku! Sarkans, balts un sarkans – kā mūsu Latvijas karogs. Par pamatu šai kūkai ir ņemta pasaulē pazīstamā «Red Velvet» kūka, kuras nosaukums «sarkanais samts» liecina, ka tā ir īpaši maiga un garšīga. Un tāda tā patiešām arī ir! Sveiciens visiem valsts svētkos! Lai izdodas skaisti un garšīgi nosvinēt!
Nepieciešams:
Krēmam:
Iesākuma sagatavo reducēto biešu biezeni. Svaigas bietes sagriež nelielos gabalos un virtuves kombainā vai jaudīgā krūzes blenderī visu sasmalcina, pieliek dzērvenes un sasmalcina, pielej etiķi, citronsulu, paniņas un visu sasmalcina, kamēr masa ir viendabīga, bez biešu gabaliņiem.
Bļodā ieber izsijātus miltus, kakao, cepamo pulveri, sāli un visu samaisa.
Ar mikseri saputo mīkstu sviestu ar cukuru, kamēr masa kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pa vienai pievieno olas, vaniļas ekstraktu. Sagatavoto masu pievieno sausajām sastāvdaļām un visu kārtīgi izmaisa. Tad pievieno biešu biezeni un visu kārtīgi izmaisa.
Masu liek ar taukvielām ieziestā formā (es izmantoju 20 cm diametrā) ar noņemamām malām un cep 175 grādu temperatūrā apmēram 20–25 minūtes vai kamēr, iedurot kociņu kūkas vidū, tas ir sauss. Galvenais – nepārcept, jo tad kūka zaudēs savu skaisti sārto krāsu un paliks vairāk brūna, nevis sarkana.
Sagatavo pildījumu – ar mikseri sakuļ svaigo sieru, maskarpones sieru, pūdercukuru un mīkstu sviestu. Pievieno vaniļas ekstraktu. Visu izmaisa. Krēmu smērē kūkas vidū, kas pārgriezta uz pusēm un dekorē arī kūkas virsmu un malas.