Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Olas, olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu, cukuru liek metāla bļodā un ūdens peldē ar mikseri kuļ, līdz masa sabiezē. Noņem no katla ar verdošo ūdeni un turpina kult apmēram tikpat ilgi, līdz masa padziest.
Atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās, pēc tam to uzmanīgi iecilā sakulto olu masā, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Masā iemaisa notīrītas avenes un sadrupinātas pistācijas. Pēc vēlēšanās daļu aveņu var sastrādāt biezenī un tādu pievienot olām ar saldo krējumu.
Visu viegli izmaisa, pilda vienā lielā vai vairākos mazākos saldējamajos trauciņos un ievieto saldētavā. Atstāj uz 6−12 stundām, tad pasniedz.