Šokolādes krēms kā bērnībā
Nepieciešams:
250 ml saldā krējuma,
100 ml...
Nepieciešams:
Cepumus saberž drupačās un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina pa tortes veidnes pamatni.
Krēmsieru istabas temperatūrā sakuļ kopā ar jogurtu. Gatavajā krēmā viegli iecilā ievārījumu. Pēc garšas pievieno cukuru un stipru alkoholu (brendiju). Želantīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē. Tad iemaisa krēma masā.
Krēmu lej uz sagatavotās cepumu masas pamatnes un liek ledusskapī uz 2 stundām sastingt. Gatavai tortei noņem malas un pasniedz rotātu ar svaigām ogām un ogu mērci vai atlikušo plūmju ievārījumu. (Ogu mērci gatavo katliņā savārot ~ 200 g ogu ar pusglāzi ūdens un 2 ēdamkarotēm cukura.)