Siera kūka ar ogām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3 kārbiņas klasiskā krēmsiera «Rasa»,
  • 350 ml jogurta ar mellenēm un kazenēm «Rasa»,
  • cukurs pēc garšas,
  • 1 paciņa cepumu «Selgas»,
  • 100 g sviesta «Rasa»,
  • 1 glāze plūmju ievārījuma,
  • 1 tējkarote brendija,
  • 15 g želantīna,
  • svaigas mellenes krēmam, rotāšanai un ogu mērcei (~ 300 g),
  • tortes veidne 20 cm diametrā ar noņemamām malām.

Gatavošana:

1

Cepumus saberž drupačās un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina pa tortes veidnes pamatni.

2

Krēmsieru istabas temperatūrā sakuļ kopā ar jogurtu. Gatavajā krēmā viegli iecilā ievārījumu. Pēc garšas pievieno cukuru un stipru alkoholu (brendiju). Želantīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē. Tad iemaisa krēma masā.

3

Krēmu lej uz sagatavotās cepumu masas pamatnes un liek ledusskapī uz 2 stundām sastingt. Gatavai tortei noņem malas un pasniedz rotātu ar svaigām ogām un ogu mērci vai atlikušo plūmju ievārījumu. (Ogu mērci gatavo katliņā savārot ~ 200 g ogu ar pusglāzi ūdens un 2 ēdamkarotēm cukura.)

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi