Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš, jo tad tā ilgāk savelkas un labāk garšo.
Nepieciešams
Pamatnei:
Pildījumam:
Pasniegšanai:
Pamatnei sasmalcina cepumus. Mīkstā sviestā iemaisa kardamonu un samaisa ar cepumiem – visu sviestu uzreiz neliek klāt, bet skatās, cik daudz vajadzēs, lai masa sanāktu irdena, bet tāda, kuru viegli sapresēt. Ņem cepamo formu 20 cm diametrā, iesmērē ar sviestu un tad ieblietē sagatavoto cepumu un sviesta masu, veidojot nelielas maliņas.
Filadelfijas sieru sakuļ ar skābo krējumu – tā, lai pazūd kunkuļi. Tad olas un olu dzeltenumus uz maziem apgriezieniem viegli sakuļ ar pūdercukuru un pēc tam pa porcijām iekuļ siera un krējuma masu. Visā iemaisa citronu sulu un citrona miziņu. Sagatavoto pildījumu lej pāri pamatnei.
Cepamo formu pārklāj ar foliju un ievieto līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~40 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl apmēram 20 minūtes.
Izņem, pēc 5 minūtēm noņem cepamās formas maliņas, ļauj kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos, katru gabaliņu rotā ar vīģu daiviņām, pekanriekstiem un pārlej ar tējkaroti kļavu sīrupa.