Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš, jo tad tā ilgāk savelkas un labāk garšo.

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 240 g klasisko cepumu «Selga»,
  • ~90 g mīksta sviesta,
  • 1–2 šķipsnas malta kardamona,
  • nedaudz sviesta cepamās formas iesmērēšanai.

Pildījumam:

  • 500 g Filadelfijas siera,
  • 3 ēdamkarotes trekna skābā krējuma (30%),
  • 80 g pūdercukura,
  • 1 ola,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • 1 citrons (1 ēdamkarote citronu sulas, 1 tējkarote norīvētas citronu miziņas).

Pasniegšanai:

  • dažas gatavas vīģes (var izmantot citus augļus pēc izvēles),
  • nedaudz sasmalcinātu pekanriekstu,
  • nedaudz kļavu sīrupa.

Gatavošana:

1

Pamatnei sasmalcina cepumus. Mīkstā sviestā iemaisa kardamonu un samaisa ar cepumiem – visu sviestu uzreiz neliek klāt, bet skatās, cik daudz vajadzēs, lai masa sanāktu irdena, bet tāda, kuru viegli sapresēt. Ņem cepamo formu 20 cm diametrā, iesmērē ar sviestu un tad ieblietē sagatavoto cepumu un sviesta masu, veidojot nelielas maliņas.

2

Filadelfijas sieru sakuļ ar skābo krējumu – tā, lai pazūd kunkuļi. Tad olas un olu dzeltenumus uz maziem apgriezieniem viegli sakuļ ar pūdercukuru un pēc tam pa porcijām iekuļ siera un krējuma masu. Visā iemaisa citronu sulu un citrona miziņu. Sagatavoto pildījumu lej pāri pamatnei.

3

Cepamo formu pārklāj ar foliju un ievieto līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~40 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl apmēram 20 minūtes.

4

Izņem, pēc 5 minūtēm noņem cepamās formas maliņas, ļauj kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos, katru gabaliņu rotā ar vīģu daiviņām, pekanriekstiem un pārlej ar tējkaroti kļavu sīrupa.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi