Sildošais ingvera dzēriens ar kanēli un medu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ziemas sezonā vienmēr gribas ko sildošu un ingvers noteikti ir tas, kas līdzēs šādās reizēs. Lai ingvera dzērienu padarītu interesantāku, papildiniet to ar kanēli – un garša uzreiz būs pavisam citādāka. Šo dzērienu var baudīt gan karstu, gan atdzesētu, abējādi būs ļoti gardi.

Nepieciešams:

  • 4–6 šķēles ingvera saknes,
  • 400 ml ūdens,
  • 2 anīsa zvaigznes,
  • 2–3 kanēļa standziņas,
  • 1 citrons,
  • 2 ēdamkarotes medus.

Gatavošana:

1

Katliņā liek anīsa zvaigznes, kanēļa standziņas, ingvera šķēles, pusi svaigi spiestu citronu sulu un otru pusi citrona – sagrieztu šķēlēs. Pārlej ar ūdeni un silda uz lēnas liesmas. Vēlāk pievieno medu un samaisa, lai tas izkūst. Caur sietiņu dzērienu nokāš un lej krūzēs. Pasniedz, krūzē ieliekot citrona šķēli un anīsa zvaigzni. Ja vēlas, arī krūzei var ievietot kanēļa standziņu.

2

Ieteikums – ingvera tējai piestāv arī timiāns, pamēģiniet kādu reizi kanēļa un anīsa zvaigznes vietā pievienot kādu zariņu timiāna – dzēriens uzreiz iegūs ļoti interesantas garšas un aromāta nianses.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Dzērieni, Karstie

Dzērveņu punšs

Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos...