Sildošais upeņu dzēriens ar balzamu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Arī upenes ir īsts atradums ziemas mēnešos, kad organisms tā vien prasa pēc siltas un spēcinošas vitamīnu devas, tāpēc kādu reizi jāpagatavo arī upeņu dzēriens. To vēl sildošāku un gardāku padarīs neliela šļuka balzama, bet, ja plānots dzērienu pasniegt arī bērniem, tad to, protams, neizmantot. Dzērienam var pievienot pāris mandarīnu šķēlītes, kuras ikviens kāru muti pēc tam notiesās, kad no dzēriena jau vairs nebūs nekā palicis pāri.

Nepieciešams:

  • 1 l upeņu sulas,
  • 100 ml balzama (ļoti labi garšos kopā ar upeņu balzamu),
  • pāris krustnagliņu,
  • 2–3 mandarīni.

Gatavošana:

1

Mandarīnus vispirms nomizo, tad to daiviņas liek katliņā kopā ar krustnagliņām, upeņu sulu un balzamu. Karsē, ik pa brīdim apmaisot, bet nekādā gadījumā nepārvāra, jo tad balzams iztvaikos un garša zudīs.

2

Dzērienu karstu pasniedz, krūzē ieliekot arī mandarīnu šķēles un vienu krustnagliņu. Krūzes malu var izdekorēt ar kādu plāni sagrieztu ābola šķēlīti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Dzērieni, Karstie

Dzērveņu punšs

Ziemai viennozīmīgi piestāv dzērvenes, turklāt visdažādākos veidos...