Smilšu mīklas pamatne saldajām tartēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 250 g kviešu miltu (var daļu aizstāt ar pilngraudu, mandeļu vai citiem miltiem),
  • 1 ēdamkarote pūdercukura (graudainā cukura gabaliņi būs jūtami),
  • šķipsna sāls,
  • 130 g auksta sviesta,
  • 1 ola,
  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens vai piena.

Gatavošana:

1

Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli un cukuru. Ar putojamo slotiņu rūpīgi samaisa. Miltus ieteicams iepriekš izsijāt.

2

No ledusskapja izņemto sviestu sagriež mazos gabaliņos un uzreiz pievieno sausajām sastāvdaļām. Ar sausiem pirkstiem veido drupačas, sviestu sajaucot ar miltiem. Šis process jādara veikli, lai sviests nesāk kust, tāpēc jācenšas veidot drupačas, visu laiku pirkstos birdinot miltus.

3

Kad iegūtas viendabīgas drumstalas, pievieno olu un ar rokām veikli mīca mīklu, lai tā pamazām saveļas viendabīgā konsistencē. Pievieno ūdeni vai pienu un ar delnas palīdzību samīca mīklu vienā bumbā. Ja šķiet, ka mīkla neveidojas viendabīgā konsistencē un neveļas, pievieno vēl ūdeni vai pienu, bet ar mīcīšanu nedrīkst aizrauties. Jo ilgāk mīca, jo cietāka sanāks pamatne.

4

Savelto mīklas bumbu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

5

Pirms gatavo pamatni no mīklas, tai jāļauj vismaz 20 minūtes pastāvēt istabas temperatūrā – tad tā labāk padosies veltnēšanai. Galda virsmu izkaisa ar miltiem, virs tiem izveltnē mīklu aptuveni 0,5 mm biezumā. Mīklu veido lielāku, nekā ir tartes forma, lai mīkla izklājas arī gar malām.

6

Tartes formu ietauko ar sviestu, apber ar miltiem, ieklāj izveltnēto mīklu un pamatni sadursta ar dakšiņu. Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 15 minūtes, līdz mīkla izcepusies bāla ar gandrīz zeltaini brūnām maliņām. Tad var liet pamatnei izvēlēto pildījumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...