Smilšu mīklas pīrāgs ar ievārījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kāpēc gan neizcept gardu un vienkārši gatavojamu pīrāgu?

Nepieciešams:

  • 2 olas
  • 3 glāzes miltu,
  • 200 g sviesta vai margarīna,
  • 1 glāze cukura,
  • naža gals vanilīna,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 200 g ievārījuma.

Gatavošana:

1

Sviestu izkausē ūdens peldē un pēc tam padzesē, lai nav karsts un lai var pievienot olas.

2

Bļodā ieber cukuru, pievieno atdzesēto sviestu, vanilīnu, olas un visu kārtīgi sakuļ kopā.

3

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, tad, rūpīgi maisot, tiem pakāpeniski pievieno šķidro cukura masu. Mīklai ir jāsanāk stingrai. To sadala divās daļās, no kurām mazāko uz stundu ievieto saldētavā.

4

Otru mīklas daļu ieklāj kūkas formā un virsū liek ievārījuma kārtu. Kad stunda ir pagājusi, saldētavas otru mīklas daļu izņem no un uz rupjās dārzeņu rīves rīvē virsū ievārījumam. Ja negrib tik ilgi gaidīt, otru mīklas daļu var izrullēt, sagriezt strēmelēs un virs ievārījuma izveidot pinuma veida pārklājumu.

5

Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sasildītā cepeškrāsnī un cep gatavu – apmēram 20 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...