Smiltsērkšķu «panna cotta» Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja saldētavas krājumos saglabājušās šīs skābenās ogas, var pagatavot krēmīgu desertu ar skābumiņu virspusē. Ideāls saldā un skābā savienojums.

Nepieciešams:

  • 300 ml saldā krējuma,
  • 300 ml piena,
  • 50 g cukura,
  • 10 g želatīna,
  • 200 g saldētu vai svaigu smiltsērkšķu ogu,
  • 50 g cukura.

Gatavošana:

1

Saldo krējumu un pienu salej kopā katliņā un uz lēnas uguns karsē, ik pa laikam apmaisot, lai neiet pāri malām. Pievieno cukuru un turpina maisīt, līdz tas izkusis.

2

Nelielā krūzītē aplej želatīnu ar divām ēdamkarotēm auksta ūdens un uzbriedina. Pēc piecām minūtēm, kad želatīns pieņēmies apjomā, to pievieno katliņa saturam un iemaisa, lai izšķīst.

3

Kad želatīns izkusis, uzvārīto masu lej deserta trauciņos, kuros vēlas pasniegt saldo. Izskatīsies skaisti, ja tiks izmantoti trauciņi ar rievotām maliņām. Desertu liek ledusskapī sastingt.

4

Katliņā ber ogas, pārlej ar cukuru un karsē, līdz masa sāk vārīties. Pēc tam atdzesē.

5

Sastingušajam desertam pārlej atdzisušo ogu mērci un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas, Kārtojumi, pudiņi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...