Ja saldētavas krājumos saglabājušās šīs skābenās ogas, var pagatavot krēmīgu desertu ar skābumiņu virspusē. Ideāls saldā un skābā savienojums.
Nepieciešams:
Saldo krējumu un pienu salej kopā katliņā un uz lēnas uguns karsē, ik pa laikam apmaisot, lai neiet pāri malām. Pievieno cukuru un turpina maisīt, līdz tas izkusis.
Nelielā krūzītē aplej želatīnu ar divām ēdamkarotēm auksta ūdens un uzbriedina. Pēc piecām minūtēm, kad želatīns pieņēmies apjomā, to pievieno katliņa saturam un iemaisa, lai izšķīst.
Kad želatīns izkusis, uzvārīto masu lej deserta trauciņos, kuros vēlas pasniegt saldo. Izskatīsies skaisti, ja tiks izmantoti trauciņi ar rievotām maliņām. Desertu liek ledusskapī sastingt.
Katliņā ber ogas, pārlej ar cukuru un karsē, līdz masa sāk vārīties. Pēc tam atdzesē.
Sastingušajam desertam pārlej atdzisušo ogu mērci un pasniedz.