Šokolādes biskvīta un ķiršu kārtainais deserts Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4–6 porcijām):

  • 400 g saldētu ķiršu bez kauliņiem,
  • 100 g cukura,
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes,
  • 500 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura – saldajam krējumam,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura.

Šokolādes biskvītam:

  • 250 g miltu,
  • 220 g paniņu,
  • 130 g brūnā cukura,
  • 2 olas,
  • 70 g augu eļļas,
  • 50 g kakao pulvera,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo biskvītu, lai tas pagūst atdzist. Bļodā sajauc paniņas, olas, eļļu, cukuru un sāli un ar putojamo slotiņu rūpīgi samaisa.

2

Otrā bļodā ar dakšiņu sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri. Sausās sastāvdaļas pievieno slapjajām un rūpīgi iecilā, lai veidojas viendabīga mīkla.

3

Kvadrātveida formā ieklāj cepamo papīru, ielej mīklu un liek cepties līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes, līdz biskvīta virsma ir sausa. Kad mīkla atdzisusi, to sadala mazākos gabalos.

4

Ķiršus liek katliņā, pārber ar cukuru un uz lēnas uguns liek karsēties, ik pa brīdim apmaisot. Kad masa jau sāk burbuļot, liesmu palielina un karsē tik ilgi, līdz šķidrums savārījies pabiezā mērcē, īsi pirms gatavības pievieno nelielā daudzumā ūdens iemaisītu kukurūzas cieti. Ķiršu mērci atdzesē.

5

Kad biskvīts un ķiršu mērce atdzisusi, gatavo kārtojumu. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un cukuru vijīgā putukrējumā.

6

Stikla traukā liek sadrupinātu biskvītu, tad ķiršu mērci un putukrējumu. Tad atkal liek kārtu ar biskvītu, turpina ar ķiršiem un noslēdz ar putukrējumu. Tā liek kārtu pa kārtām, kā pēdējo kārtu atstājot putukrējumu, ko izdekorē ar biskvīta drupačām un dažiem ķiršiem. Liek ledusskapī savilkties uz dažām stundām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...