Šokolādes fondantam ir raksturīgs liels daudzums šokolādes, cukura un olu, un salīdzinājumā ar citām šokolādes kūku receptēm tas satur nedaudz miltu (apmēram 1 miltu vienība uz 3 cukura vienībām). Šī deserta struktūra ir nedaudz lipīga – var pielipt aukslējām.
Nepieciešams:
Šokolādi kopā ar sviestu un nelielu šķipsniņu sāls apmaisot izkausē ūdens peldē. Tad iegūtajā masā pakāpeniski iemaisa miltus, līdz izveidojas viendabīgas konsistences masa.
Atsevišķā bļodā olas un pūdercukuru sakuļ viendabīgā masā. Pēc tam tajā, lejot lēnā strūkliņā, iemaisa šokolādes masu.
Padziļas kēksu formiņas izsmērē ar sviestu un tad tajās iepilda iegūto masu, no augšas atstājot brīvus kādus 2 cm. Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes. (Ja pārcep, tad fondantu vietā iegūst kēksiņus, kas arī ir ļoti garšīgi.)
Pēc izcepšanas kādu brīdi patur formiņās, lai būtu vieglāk izņemt, tad novieto uz deserta šķīvja. Ja vēlas, var pievienot saldējumu.