Šokolādes kēksi ar zemesriekstu sviesta cepurīti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g cukura,
  • 125 ml kafijas,
  • 115 g sviesta,
  • 115 g skābā krējuma,
  • 100 g un vēl 2 ēdamkarotes miltu,
  • 90 g zemesriekstu sviesta,
  • 60 g kakao pulvera bez cukura,
  • 45 g tumšās šokolādes,
  • 45 g piena šokolādes,
  • 2 olas un 1 olas dzeltenums,
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas bez specifiskas garšas,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura,
  • šķipsniņa sāls.

«Cepurītei»:

  • 190 g pūdercukura,
  • 190 g zemesriekstu sviesta (bez riekstu gabaliņiem),
  • 115 g mīksta sviesta,
  • 2 ēdamkarotes saldā krējuma,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
  • šķipsniņa sāls.

Gatavošana:

1

Ūdens peldē, ik pa laikam apmaisot, izkausē gabaliņos salauztu abu veidu šokolādi ar sviestu un eļļu, kad izkusis, visu kārtīgi samaisa un noliek atdzesēties.

2

Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, kakao, sāli un visu samaisa. Citā bļodā sakuļ olas, olas dzeltenumu, cukuru un vaniļas cukuru, līdz veidojas viendabīga masa.

3

Olu–cukura maisījumam pievieno padzisušo sviesta– okolādes maisījumu, tad tajā iemaisa pusi no miltu maisījuma, pēc tam – pusi no krējuma, vēl pēc tam – atlikušo miltu maisījumu un pārpalikušo krējumu. Visbeidzot visā iejauc kafiju.

4

Mīklu liek kēksu papīra formiņās, kuras ievieto mafinu pannā, liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 180 °C temperatūrai, cep nepilnas 20 minūtes, pēc tam ļauj pilnībā atdzist.

5

Sakuļ kopā zemesriekstu sviestu ar sviestu, vaniļas ekstraktu un sāli, tad iekuļ pūdercukuru un saldo krējumu. Kad izveidojusies viendabīga masa, to vēl pāris minūtes pakuļ. Ar iegūto garnējumu rotā atdzisušos kēksiņus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...