Nepieciešams:
Virtuves piederumi:
Glazūrai:
Pasniegšanai:
Sajauc kopā sausās sastāvdaļas – miltus, pūdercukuru, no kura divas ēdamkarotes atliek sānis, kakao pulveri, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
Uz lēnas uguns apmaisot izkausē sviestu un šokolādi.
Olu baltumus, dzeltenumus un atlikto pūdercukuru sakuļ kopā līdz krēmīgai konsistencei.
Sausās sastāvdaļas sajauc kopā ar izkausēto sviesta un šokolādes masu, tad iejauc saputotās olas.
Veidnē, kas paredzēta kēksu cepšanai, ieklāj papīra paliktnīšus un tajos pilda kēksu mīklu.
Cep iepriekš līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni18–20 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Nav ieteicams kēksiņus pārcept, jo tad tie kļūst sausi.
Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, liek tajā nelielos gabaliņos sasmalcinātu šokolādi un maisot turpina karsēt, līdz šokolāde pilnībā izkususi.
Izceptajiem kēksiņiem ļauj atdzist, tad tos apsmērē ar šokolādes glazūru, uz katra kēksiņa novieto ķiršogu un pasniedz.