Šokolādes kēksiņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 170 g miltu,
  • 180 g pūdercukura,
  • 40 g kakao,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • nedaudz vaniļas cukura,
  • 175 g sviesta,
  • 50 g melnās šokolādes,
  • 4 olas,
  • šķipsna sāls,
  • 220 ml karsta ūdens.

Virtuves piederumi:

  • kēksu cepamā veidne ar padziļinājumiem,
  • atbilstoši papīra paliktnīši kēksu cepšanai.

Glazūrai:

  • 150 g tumšās šokolādes,
  • 60 g saldā krējuma.

Pasniegšanai:

  • konservētas ķiršogas.

Gatavošana:

1

Sajauc kopā sausās sastāvdaļas – miltus, pūdercukuru, no kura divas ēdamkarotes atliek sānis, kakao pulveri, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.

2

Uz lēnas uguns apmaisot izkausē sviestu un šokolādi.

3

Olu baltumus, dzeltenumus un atlikto pūdercukuru sakuļ kopā līdz krēmīgai konsistencei.

4

Sausās sastāvdaļas sajauc kopā ar izkausēto sviesta un šokolādes masu, tad iejauc saputotās olas.

5

Veidnē, kas paredzēta kēksu cepšanai, ieklāj papīra paliktnīšus un tajos pilda kēksu mīklu.

6

Cep iepriekš līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni18–20 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Nav ieteicams kēksiņus pārcept, jo tad tie kļūst sausi.

7

Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai, liek tajā nelielos gabaliņos sasmalcinātu šokolādi un maisot turpina karsēt, līdz šokolāde pilnībā izkususi.

8

Izceptajiem kēksiņiem ļauj atdzist, tad tos apsmērē ar šokolādes glazūru, uz katra kēksiņa novieto ķiršogu un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...