Šokolādes krēma torte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 200 g tumšu šokolādes cepumu vai piparkūku,
  • 100 g sviesta.

Pildījumam:

  • 400 ml saldā krējuma,
  • 1–2 ēdamkarotes pūdercukura,
  • 1 paciņa vaniļas cukura,
  • 3–4 loksnes želatīna,
  • 2 olu baltumi,
  • šķipsniņa sāls,
  • 200 g piena šokolādes,
  • 80 ml piena.

Rotājumam:

  • svaigi vai konservēti augļi un ogas.

Gatavošana:

1

Pamatnei izkausē sviestu, sasmalcina cepumus, abus sajauc, atdzesē, ieklāj tortes formas pamatnē un stingri piespiež.

2

Pienu uzsilda. Aukstā ūdenī apmēram 10 minūtes uzbriedina želatīnu. Piena šokolādi salauž mazos gabaliņos, novieto karstumizturīgā bļodā, kuru liek uz katliņa ar vārošu ūdeni un šādā tā saucamajā ūdens peldē kausē, pamazām pielejot silto pienu. Kad šokolāde izkususi, tai pievieno želatīnu, kuram nospiests ūdens, un izkausē (šokolādes masu pēc brīža noņem no pavarda, jo tad, ja želatīnu pārāk ilgi silda, tad tas var negalēt).

3

Saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru saputo. Tāpat stingrās putās saputo olu baltumus ar šķipsnu sāls. tad pārmaiņus šokolādes masā uzmanīgi iecilā abas saputotās masas. Iegūto krēmu uzklāj uz tortes pamatnes un ļauj vairākas stundas atdzist ledusskapī.

4

Pirms pasniegšanas kūku uzmanīgi atbrīvo no formas, sagriež, rotā ar ogām vai augļiem un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...