Šis gaisīgais krēms tiek gatavots no termiski neapstrādāta olas baltuma, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlieties tikai pašas labākās un svaigākās olas. Tas ir vienkārši pagatavojams deserts un šokolādes cienītājiem noteikti garšos.
Nepieciešams:
Karstos ūdens tvaikos izkausē šokolādi – metāla bļodu ar šokolādi liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, ūdens nedrīkst saskarties ar bļodu, kurā ir šokolāde. Citā katlā uzkarsē pienu.
Bļodā ar dakšiņu vai putojamo slotiņu sakuļ olas dzeltenumus. Ļoti lēnām, sīkā strūkliņā un nepārtraukti kuļot, karsto (bet ne vārošu!) pienu lej klāt sakultajām olām. Ja lej pārāk strauji, tad olas saies gabaliņos, respektīvi, tās sacepsies un sanāks olu kultenis.
Kad olu un piena masa ir gatava, tai liek klāt izkausēto šokolādi un visu izmaisa.
Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sakuļ stingrās putās. Tāpat sakuļ saldo krējumu. Saputotu saldo krējumu uzmanīgi iecilā šokolādes masā. Tad tikpat uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus. Maisīšanas procesā jābūt pacietīgiem un uzmanīgiem, jo pārāk ātri maisot, zudīs deserta gaisīgums.
Gatavo masu saliek vairākos mazos vai vienā lielā traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām, lai atdziest. Pasniedz ar svaigām ogām, riekstiem vai, piemēram, popkornu.