Šokolādes krēms ar karameļu popkornu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Šis gaisīgais krēms tiek gatavots no termiski neapstrādāta olas baltuma, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlieties tikai pašas labākās un svaigākās olas. Tas ir vienkārši pagatavojams deserts un šokolādes cienītājiem noteikti garšos.

Nepieciešams:

  • 220 g tumšās šokolādes (ar kakao saturu vismaz 52%; var ņemt 72% rūgto šokolādi),
  • 2 olu dzeltenumi,
  • 4 olu baltumi,
  • 80 ml piena,
  • 150 ml saldā krējuma (var likt arī 250 ml, ja vēlas gaisīgāku krēmu),
  • 3 tējkarotes cukura,
  • maza šķipsna sāls,
  • dekorēšanai – popkorns ar karameli vai svaigas ogas.

Gatavošana:

1

Karstos ūdens tvaikos izkausē šokolādi – metāla bļodu ar šokolādi liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, ūdens nedrīkst saskarties ar bļodu, kurā ir šokolāde. Citā katlā uzkarsē pienu.

2

Bļodā ar dakšiņu vai putojamo slotiņu sakuļ olas dzeltenumus. Ļoti lēnām, sīkā strūkliņā un nepārtraukti kuļot, karsto (bet ne vārošu!) pienu lej klāt sakultajām olām. Ja lej pārāk strauji, tad olas saies gabaliņos, respektīvi, tās sacepsies un sanāks olu kultenis.

3

Kad olu un piena masa ir gatava, tai liek klāt izkausēto šokolādi un visu izmaisa.

4

Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sakuļ stingrās putās. Tāpat sakuļ saldo krējumu. Saputotu saldo krējumu uzmanīgi iecilā šokolādes masā. Tad tikpat uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus. Maisīšanas procesā jābūt pacietīgiem un uzmanīgiem, jo pārāk ātri maisot, zudīs deserta gaisīgums.

5

Gatavo masu saliek vairākos mazos vai vienā lielā traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām, lai atdziest. Pasniedz ar svaigām ogām, riekstiem vai, piemēram, popkornu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...