Šokolādes krēms kā bērnībā
Nepieciešams:
250 ml saldā krējuma,
100 ml...
Nepieciešams:
Želatīnu aplej ar dažām karotēm auksta ūdens un ļauj uzbriest.
Olu dzeltenumus ar cukuru (1 ēdamkaroti noliek malā) saputo gaisīgā masā, tad ieputo kakao pulveri.
Katliņā uzvāra pienu, noņem no pavarda un izkausē tajā želatīnu, tad, lejot mazā strūkliņā, ieputo to olu un cukura masā. Noliek malā padzist.
Saputo saldo krējumu ar vienu ēdamkaroti cukura, ar vanilīnu un šķipsniņu sāls stingrās putās, pēc tam iemaisa padzisušā olu un piena masā, liek porciju traukos un novieto vēsumā sastingt.
Pasniedz, pārkaisītu ar sarīvētu šokolādi un ar ķīseli vai pienu.