Šokolādes krēms kā bērnībā Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 250 ml saldā krējuma,
  • 100 ml piena,
  • 2 olas,
  • 6–7 ēdamkarotes cukura,
  • 3 ēdamkarotes bez kaudzes kakao,
  • 2 tējkarotes ar kaudzi želatīna,
  • vanilīns,
  • šķipsniņa sāls.

Gatavošana:

1

Želatīnu aplej ar dažām karotēm auksta ūdens un ļauj uzbriest.

2

Olu dzeltenumus ar cukuru (1 ēdamkaroti noliek malā) saputo gaisīgā masā, tad ieputo kakao pulveri.

3

Katliņā uzvāra pienu, noņem no pavarda un izkausē tajā želatīnu, tad, lejot mazā strūkliņā, ieputo to olu un cukura masā. Noliek malā padzist.

4

Saputo saldo krējumu ar vienu ēdamkaroti cukura, ar vanilīnu un šķipsniņu sāls stingrās putās, pēc tam iemaisa padzisušā olu un piena masā, liek porciju traukos un novieto vēsumā sastingt.

5

Pasniedz, pārkaisītu ar sarīvētu šokolādi un ar ķīseli vai pienu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Kārtojumi, pudiņi