Šokolādes kūka ar bumbieriem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šokolāde un bumbieri ir lieliska kombinācija, kas piestāv gan svētkiem, gan ikdienai, kuru gribas pārvērst par svētkiem. Šī recepte ir gaužām vienkārša, bet gala rezultāts – tik kārdinoši sulīgs, šokolādīgs, patīkami salds un sildošs, ka būtu grēks to neizmēģināt pagatavot tieši ziemas mēnešos.

Nepieciešams:

  • 200 ml saldā krējuma,
  • 100 g pūdercukura,
  • pustējkarote vaniļas cukura,
  • 1 citrona miziņa,
  • 150 g kviešu miltu,
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 2 ēdamkarotes kakao (īstais, rūgtais kakao, nevis saldinātais),
  • šķipsna sāls,
  • kārba konservētu bumbieru,
  • 3 ēdamkarotes medus,
  • smalki sarīvēta miziņa no puses apelsīna,
  • 1 vaniļas pāksts.

Gatavošana:

1

Bļodā puto saldo krējumu, pamazām pievienojot cukuru, vaniļas cukuru un beigās citrona miziņu. Puto tik ilgi, līdz putukrējums kļuvis vidēji stingrs. Saldajam krējumam pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, kakao un sāli. Ar koka vai silikona karoti viegli iemaisa sausās sastāvdaļas, līdz masa kļuvusi plūstoša. Ja šķiet, ka mīkla ir pārāk bieza, var pievienot vēl saldo krējumu.

2

Mīklu ielej kūkas veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, un to vienmērīgi izlīdzina – arī gar malām. Ja bumbieri konservos ir jau sagriezti, tad tos izmanto tādus, bet, ja veseli, tad sagriež vai nu uz pusītēm vai četrās daļās un izkārto pa virsu mīklai, nedaudz iegremdējot.

3

Kūku liek iepriekš sakarsētā krāsnī (200 °C) uz 1 stundu un 20 minūtēm.

4

Kad kūka izcepusies (gatavību var pārbaudīt vidus ar koka irbulīti, taču tai nav jābūt tik sausai kā kēksam, bet sulīgai), to liek atdzesēties vēsā vietā, lai tā vidū saglabātu savu sulīgo konsistenci. Ja atstāsiet to siltumā, kūka joprojām turpinās cepties un kļūs kā kēkss.

5

Nelielā katliņā vai pannā izkausē medu, tam pievieno apelsīna miziņas un vaniļu no pāksts un nedaudz pakarsē, līdz izveidojusies mērce. Ja vēlas, mērci var papildināt ar sasmalcinātiem riekstiem, piemēram, valriekstiem vai lazdu riekstiem.

6

Kūku vēl siltu pārlej ar mērci un pasniedz. Tā garšos vēl lieliskāk, ja to papildina ar aukstu vaniļas saldējuma bumbu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...