Šokolādes kūka bez miltiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 250 g sviesta,
  • 450 g tumšā šokolāde gabaliņos,
  • 8 olas,
  • 250 g cukura,
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai labs vaniļas cukurs.



Gatavošana:

1

Uzkarsē cepeškrāsni krāsni līdz 18°C temperatūrai. Ietauko kūku formu 24–26 cm diametrā.

2

Ūdens peldē izkausē sviestu kopā ar šokolādes gabaliņiem.

3

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un kārtīgi saputo ar cukuru, līdz masa gaiši dzeltena un gaisīga. Saputoto olu dzeltenumu masu pa daļām iemaisa šokolādes masā, tad pievieno kukurūzas cieti, cepamo pulveri un vaniļas ekstraktu.

4

Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus līdz stingrām putām. Uzmanīgi iecilā šokolādes masā.

5

Cep apmēram 35–45 minūtes (atkarībā no krāsns var būt arī ilgāk). Kūka ir gatava, ja, iedurot koka irbulīti, tas iznāk ar dažiem pielipušiem kūkas gabaliņiem. Ir svarīgi nepārcept.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi