Šokolādes mīklas tarte ar šokolādes pildījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 130 g miltu,
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera bez cukura,
  • 60 g cukura,
  • 60 g sviesta,
  • 1 ola,
  • 1 ēdamkarote izkausētas šokolādes,
  • šķipsna sāls.

Pildījumam:

  • 200 g izkausētas šokolādes,
  • 300 ml 35% saldā krējuma,
  • 2 olas,
  • 100 g cukura,
  • pāris pilienu vaniļas, mandeļu vai ruma esences.

Gatavošana:

1

Miltus izsijā, iejauc tajos kakao pulveri un šķipsniņu sāls.

2

Sviestu sakuļ ar cukuru, tad iekuļ olu un pēc tam iemaisa izkausētu šokolādi, visu kārtīgi sastrādā. Pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus. Atstāj uz pusstundu iestāvēties, tad mīklu izrullē, ieliek veidnē un visu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.

3

Veidni izņem no ledusskapju, mīklu sadursta ar dakšiņu, pārklāj ar cepamo papīru, uzber virsū pupiņas vai zirņus, lai mīkla nesaceltos, un liek līdz 200–210 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 15 minūtes, tad noņem cepamo papīru ar pupiņām un turpina cept vēl 5 minūtes. Pamatnei ļauj atdzist.

4

Nedaudz izkausētās šokolādes uzklāj pamatnei – tā, lai pilnībā to noziestu. Saldo krējumu uzkarsē un iemaisa tajā pārējo šokolādi. Olas sakuļ ar cukuru un izvēlēto esenci, iemaisa krējuma un šokolādes maisā.

5

Maisījumu lej tartes pamatnē, veidni liek līdz 170–180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...