Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Pildījumam nepieciešams:
Vispirms izcep mīklas pamatni un to atdzesē.
Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajiem burbulīšiem.
Bļodā liek gabalos salauztu šokolādi un aplej ar saldo krējumu. Pēc dažām minūtēm, kad redzams, ka šokolāde jau sākusi kust, apmaisa ar putojamo slotiņu. Atstāj atkal kādu brīdi pakust un tad maisa, līdz izveidojas viendabīgs krēms. Krēmam atdziestot, tas kļūs stingrāks.
Šokolādes krēmu lej uz atdzesētās mīklas pamatnes un izlīdzina.
Dekorē ar lazdu riekstiem un piparmētru lapiņām.
Liek ledusskapī uz stundu savilkties un sabiezēt krēmam.