Šokolādes saldējums ir klasika. Vēl «šokolādīgāku» to padara kakao...
Nepieciešams:
Pusi saldā krējuma uzsilda, tajā rūpīgi iemaisot kakao. Uzvāra, samazina uguni un, nepārtraukti maisot, ļauj pavārīties aptuveni pusminūti. Noņem no uguns, pievieno sarīvētu šokolādi un maisa, līdz iegūta viendabīga konsistence. Tad iemaisa otru pusi saldā krējuma.
Pienu ar cukuru un sāli uzsilda, bet ne pārāk karstu. Citā traukā saputo olu dzeltenumus un tad tajos, nepārtraukti maisot, uzmanīgi lej iekšā silto pienu. Pēc tam iegūto masu pārlej atpakaļ katliņā, novieto ūdens peldē uz pavarda un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tā sabiezē un vairs strauji netek nost no maisāmās lāpstiņas.
Piena–olu masu caur sietiņu, lai neveidotos kunkuļi, savieno ar krējuma–šokolādes masu, izmaisa un strauji atdzesē (katliņu ievieto bļodā ar ledu vai ledusaukstu ūdeni). Iegūto masu ievieto saldējamajā traukā, kuru aizvāko un ievieto saldētavā. Trauku katras 3–4 reizes ik pēc 30 minūtēm rūpīgi apmaisa, lai neveidotos ledus kristāliņi. Pēc tam var ievietot speciālajā saldējamajā traukā vai arī vēl dažas stundas paturēt ledusskapī.