Kas gan var būt labāks par kārdinošu šokolādes ruleti, kurā paslēpušās skābenās dzērvenes? Šāda garšu kombinācija ir kā radīta svētku galdam, tāpēc ir vērts latviešiem iecienīto biskvītu pagatavot savādāk un ievārījuma kārtas vietā ieviest ko citādāku. Par gala rezultātu būs apmierināts ikviens šokolādes cienītājs.
Nepieciešams:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 °C temparatūrai. Kūkas veidnē (38x25 centimetri) ieklāj cepamo papīru un nedaudz ietauko. Pēc tam to pārkaisa ar kakao, lai biskvīts pēc cepšanas būtu viegli noņemams.
Bļodā iesijā miltus ar cepamo pulveri un kakao. Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar pūdercukuru gaišās, biezās putās tā, lai apjoms būtu trīsreiz vairāk nekā sākotnēji. Pēc tam miltus iecilā sakultajās olās un izveido viendabīgu masu.
Mīklu ieklāj veidnē un vienmērīgi izlīdzina. Liek cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz tā ir kļuvusi stingra. Pēc tam biskvītu 10 minūtes atdzesē.
Uz galda noliek tīru dvielīti, to pārkaisi ar pūdercukuru un izgāž uz tā biskvītu. Noņem cepamo papīru un tad ar dvieļa palīdzību rullē biskvītu ruletē, bet ne pārāk cieši, jo vēlāk to vajadzēs attīt. Noliek malā atdzesēties.
Mazā katliņā ieber dzērvenes, cukuru un apelsīnu sulu un uz lēnas uguns karsē, līdz ogas kļuvušas mīkstas, bet ne izšķīdušas. Noliek malā atdzesēties. Pa to laiku saldo krējumu saputo stingrās putās.
Biskvītu izritina, tam pa virsu uzziež dzērvenes un tad pārklāj bagātīgi ar saldo krējumu. Pildījumu nesmērē līdz pašām malām, jo tad tas rullējot iztecēs. Pēc saritināšanas ruleti novieto to uz šķīvja ar locījuma vietu uz apakšu. Pārkaisa ar kakao un noliek ledusskapī ievilkties. Pasniedz sagrieztu šķēlēs.