Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Ja nav steigas, var gatavot šokolādes saldējumu bez olām – tāds sabiezē lēnāk. Tiesa, varbūt tas nebūs tik krēmīgs un tumīgs, toties šokolādes garša būs intensīvāka.
Nepieciešams:
Pusi saldā krējuma uzsilda, tajā rūpīgi iemaisot kakao. Uzvāra, samazina uguni un, nepārtraukti maisot, ļauj pavārīties aptuveni pusminūti. Noņem no uguns, pievieno sarīvētu šokolādi un maisa, līdz iegūta viendabīga konsistence. Tad iemaisa otru pusi saldā krējuma, cukuru un sāli, atkal uzkarsē un īsu brīdi maisot pavāra.
Noņem no uguns, iemaisa pienu, ielej blenderī un blendē aptuveni pusminūti, līdz masa top viendabīga. Atdzesē ledusskapī traukā ar vāku un tad saldē saldējuma mašīnā, kā norādīts tās instrukcijā.