Šokolādes saldējums amerikāņu gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja nav steigas, var gatavot šokolādes saldējumu bez olām – tāds sabiezē lēnāk. Tiesa, varbūt tas nebūs tik krēmīgs un tumīgs, toties šokolādes garša būs intensīvāka.

Nepieciešams:

  • 500 ml saldā krējuma,
  • 250 ml trekna piena,
  • 150 g rīvētas tumšās šokolādes,
  • 100–150 g cukura,
  • 50 g kakao (bez cukura),
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Pusi saldā krējuma uzsilda, tajā rūpīgi iemaisot kakao. Uzvāra, samazina uguni un, nepārtraukti maisot, ļauj pavārīties aptuveni pusminūti. Noņem no uguns, pievieno sarīvētu šokolādi un maisa, līdz iegūta viendabīga konsistence. Tad iemaisa otru pusi saldā krējuma, cukuru un sāli, atkal uzkarsē un īsu brīdi maisot pavāra.

2

Noņem no uguns, iemaisa pienu, ielej blenderī un blendē aptuveni pusminūti, līdz masa top viendabīga. Atdzesē ledusskapī traukā ar vāku un tad saldē saldējuma mašīnā, kā norādīts tās instrukcijā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Saldējums

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...