Siera kūka ir klasika jebkuros svētkos, un kāpēc gan neizmantot iespēju un nepagatavot šo kūku ne ierastajā versijā, bet kā tumšās šokolādes siera kūku? Tā lieliski papildinās svētku galdu, turklāt aromātam, kas piepildīs mājokli pēc kūkas gatavošanas, nespēs pretoties itin neviens, lai nenobaudītu kādu gabaliņu! Un arī nevajag atturēties, jo tieši tāpēc ir Ziemassvētki, lai reizi gadā nesteidzīgi ģimenes lokā izbaudītu kopā būšanu lieliska ēdiena sabiedrībā.
Nepieciešams:
Vispirms virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina cepumus smilšu konsistencē. Tad pievieno sviestu un rūpīgi samaisa. Cepumu masu ieber veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzina un stingri piespiež ar pirkstiem. Noliek ledusskapī.
Krēmsieru ar cukuru saputo viendabīgā krēmā. Pēc tam pa vienai pievieno olas un vaniļas cukuru, līdz visas masa kļuvusi vijīga.
Šokolādi izkausē ūdens peldē, pēc tam nedaudz atdzesē un pievieno krēmsiera masai. Masā iemaisa apelsīna miziņas un riekstus.
Masu uzlej virsū cepumu kārtai un liek iepriekš sakarsētā krāsnī 150 °C temperatūrā un cepties 1 stundu un 20 minūtes. Pēc tam izslēdz cepeškrāsni un atstāj kūku tur uz stundu siltumā.
Izņem kūku un novieto to vēsā vietā atdzesēties. Pasniedz atdzisušu. Ja vēlas, pasniedzot var pārbērt pāri sarīvētu šokolādi vai pārliet ogu mērci.