Šokolādes torte ar mandeļu skaidiņām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Biskvīta ripām:

  • 100 g kviešu miltu,
  • 25 g kartupeļu cietes,
  • 3 ēdamkarotes kakao,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 4 olas,
  • 150 g cukura,
  • 3 ēdamkarotes karsta ūdens,
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura,
  • tortes virsmai – mandeļu skaidiņas.

Krēmam:

  • 450 g krēmsiera,
  • 1 glāze pūdercukura,
  • 80 g un vēl 25 g sviesta,
  • 100 g 70% šokolādes,
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta.

Sviests šokolādes krēmam

Lai šokolādes krēms garšotu patiesi lieliski, ir jāņem vērā viens «jā» un divi «nē».

  • Jāizvēlas tikai un vienīgi kvalitatīvs, nesālīts sviests bez piedevām. Vislabākais, protams, ir svaigs, pārbaudīts, īsts lauku sviests. No tāda putojot nepaliek kunkuļi, un no šāda sviesta taisītiem krēmiem nav margarīna piegaršas, kāda mēdz būt arī dažam labam tā sauktajam tīrajam sviestam. Labu sviestu, protams, ir grūti atrast un sanāk dārgi, tāpēc var iegādāties paciņu sviestu – ar 82,2 tauku procentu, nesālītu.
  • Krēmu gatavošanā nekad nevajag izmantot margarīnu – nevienu un nekādu. Tas taču tiek ražots, lai, izvelkot no ledusskapja, būtu viegli smērējams, tātad mīksts.
  • Tāpat nav piemērots piena un augu tauku maisījums. Ja izmanto sviestu, kam ir klāt eļļa.


Gatavošana:

1

Sajauc kopā caur sietu izsijātus miltus, cieti, kakao un cepamo pulveri.

2

Ar mikseri, izmantojot turbo ātrumu, sakuļ olas ar ūdeni, līdz izveidojas putas, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, sakuļ, tad porcijām pievieno sagatavoto sauso maisījumu un visu kuļ nelielā ātrumā, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu sadala divās daļās un ielej divās ar pergamentu izklātās un ietaukotās cepamajās formas 20 cm diametrā. Ievieto līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un, izmantojot konvekcijas režīmu, cep 25–30 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist.

3

Istabas temperatūras krēmsieru («Philadelphia», «Mascarpone», «Kārums» u.c.) un 80 g sviesta istabas temperatūrā sakuļ ar pūdercukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi un 25 g sviesta, iejauc tajā vaniļas ekstraktu. Šokolādes masu atdzesē un lēnām sajauc ar krēmu, kuļot ar mikseri mazā ātrumā.

4

Ņem vienu biskvīta ripu, apziež ar krēmu, liek virsū otru biskvīta ripu un apziež ar krēmu tās virsmu un tortes sānus. Virsmu rotā ar mandeļu skaidiņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi