Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Vienu granātābolu atstāj rotāšanai, pārējos atbrīvo no mizas, uzmanīgi izloba graudus, izspiež no tiem sulu. Iegūto sulu karstumizturīgā bļodā samaisa kopā ar cukuru, miltiem, olu un abiem dzeltenumiem, tad novieto virs katliņa, kurā vārās ūdens, un šādā ūdens peldē maisot karsē, kamēr masa sabiezē (tas nav ilgi). Noņem no uguns, pārlej māla traukā un turpina maisīt, kamēr masa atdziest.
Saputo putukrējumu un uzmanīgi iejauc atdzisušajā masā. Sarīvē šokolādi. Glāzē ievieto kārtu rīvētās šokolādes, virsū liek granātābolu krēmu, tad atkal šokolādes kārtu un augšā – vēlreiz granātu krēmu. Ievieto ledusskapī vai saldētavā, lai sastingst. Pirms pasniegšanas rotā ar izlobītiem granātābolu graudiņiem.