Šokolādes un ķirbju biezeņa braunijs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g sulīga ķirbja,
  • 250 g brūnā cukura,
  • 200 g tumšās šokolādes,
  • 180 g sviesta,
  • 140 g miltu,
  • 100 g kondensētā piena ar cukuru,
  • 4 olas,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo, sagriež smalkākos gabaliņos, liek katlā un vispirms nedaudz apcep nelielā eļļas daudzumā. Tad pielej ūdeni un sautē, līdz gabaliņi kļūst mīksti. Tos sajauc ar iebiezināto pienu, kanēli un sablendē viendabīgā masā. Kad biezenis jau padzisis, tajā iekuļ vienu olu un noliek malā.

2

Gatavo brauniju – šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar mazākos gabalos sagrieztu sviestu kausē ūdens peldē (virs katliņa ar vārošu ūdeni novieto karstumizturīgu bļodu). Kad viss izkusis, noliek uz dažām minūtēm malā, lai padziest.

3

Pieber cukuru, rūpīgi iemaisa. Tad pa vienai iesit atlikušās trīs olas (jāuzmanās, lai neiekrīt kāds čaumalas kriksītis) un rūpīgi samaisa. Beigās pievieno miltus ar sāli – tos iecilā uzmanīgi, neaizraujoties ar cītīgu maisīšanu, citādi braunijs pēc cepšanas sanāks blīvs un stingrs.

4

Iegūto braunija masu izlīdzina cepamajā veidnē, kur ieklāt cepamais papīrs, bet gluži visu neizlej, pietaupot nedaudz virskārtai. Tad virsū lej ķirbja biezeni, ar karoti to izlīdzina un virspusē – atlikušo šokolādes mīklas masu. Cep 180 °C temperatūrā 30 minūtes. Ja cep ilgāk, braunijs nesanāks tik sulīgs.

5

Ļauj kādu brīdi braunijam atdzist, tad izņem ar papīru no veidnes un sagriež mazākos gabalos. Labi garšo gan silts, gan atdzisis kaut nākamajā dienā (tad tas būs pat sulīgāks).

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Brauniji

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...