Šokolādes uzputenis Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Svētkos varam atļauties vairāk, un šokolādes uzputenis būs īsts gardums, lai palutinātu saldās garšu kārpiņas.

Nepieciešams:

  • 200 g tumšās šokolādes,
  • 250 ml saldā krējuma,
  • 3 olas,
  • 1 tējkarote malta kanēļa,
  • 3 tējkarotes pūdercukura,
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Šokolādi izkausē ūdens peldē. Saldo krējumu ar divām trešdaļām cukura uzputo stingrās putās. Atsevišķi ar atlikušo cukuru uzputo olu dzeltenumus.

2

Izkausētajā un nedaudz padzesētā šokolādē iemaisa sakultos olu dzeltenumus. Pēc tam lēnām iecilā uzputoto putukrējumu.

3

Atsevišķā bļodā stingrās putās saputo olu baltumus, īsi pirms beigām pievienojot šķipsnu sāli. Beigās iemaisa arī kanēli.

4

Saputotos olu baltumus iecilā šokolādes masā, kuru pēc tam pilda deserta trauciņos. Liek ledusskapī vismaz uz stundu sastingt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...