Sviesta cepumi ar rumu
Nepieciešams:
600 ml miltu,
200 g istabas...
Svētkos varam atļauties vairāk, un šokolādes uzputenis būs īsts gardums, lai palutinātu saldās garšu kārpiņas.
Nepieciešams:
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Saldo krējumu ar divām trešdaļām cukura uzputo stingrās putās. Atsevišķi ar atlikušo cukuru uzputo olu dzeltenumus.
Izkausētajā un nedaudz padzesētā šokolādē iemaisa sakultos olu dzeltenumus. Pēc tam lēnām iecilā uzputoto putukrējumu.
Atsevišķā bļodā stingrās putās saputo olu baltumus, īsi pirms beigām pievienojot šķipsnu sāli. Beigās iemaisa arī kanēli.
Saputotos olu baltumus iecilā šokolādes masā, kuru pēc tam pilda deserta trauciņos. Liek ledusskapī vismaz uz stundu sastingt.